TKD YAYINLARI

TKD, 22 Mayıs'ta, Caddebostan Sahil Yolu'nda flama ve pankartlarıyla İSTANBUL SAĞLIK İÇİN YÜRÜYOR'daydı

tkd.org.tr




 

Avrupa Obezite Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy Caddebostan Sahil Yolu’nda 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 10:00'da  Sağlıktan Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı , İl Halk Sağlığı Müdürü ve tüm ekibi, İl Sağlık Müdürü, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Diabet Cemiyeti, Türkiye Diyabet Vakfı, Yeşilay, Medeniyet Üniversitesi, Metabolik Sendrom Derneği, Diyabetle Yaşam Derneği başta olmak üzere çok sayıda sivil  toplum kuruluşları ve halkın katılımlarıyla; İSTANBUL SAĞLIK İÇİN YÜRÜYOR yürüyüşü yapıldı.

 

TKD’nin Türkiye’de her yıl ölümlerin yüzde 47’sine neden olan kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi için halk bilgilendirme çalışmalarına destek veren herkesi, bu hastalıkların başlıca nedenlerinden olan Obeziteye karşı, TKD flama ve pankartlarıyla katıldığımız yürüyüşün başlangıcında sivil toplum örgütleri kurdukları stantlardan bilgilendirme broşürleri, bel çevresini öloçmek için –kadınlar ve erkekler için sağlıklı sınırları da gösteren- mezuralar, Vücut Kütle Endeksi Hesaplama Çarkı, atlama ipleri, çocuklar için fırıldaklar dağıttılar. İsteklilerin kan şekerlerine bakıldı, en tehlikeli şişmanlık olan göbek çevresi genişlikleri ölçüldü.

 

Bilgilendirici konuşmaların ardından Anadolu yakası okulların öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı kalabalık bir grup Caddebostan’dan Fenerbahçe’ye kadar yürüdü.

 

Sağlıklı Yaşam için yürüyüş ve bisiklet parkurları ile egzersiz alanlarını zaten çoktandır doldurmaya başlamış olan yöre sakinleri de bu etkinliğe coşkuyla destek verdiler.

 

Video'yu izlemek için tıklayınız