TKD YAYINLARI

EuroPRevent 2016, 5-7 Mayıs'ta İstanbul'da. Birlikte yeni bir büyük başarıya imza atmaya davetlisiniz.

tkd.org.tr




Avrupa ve dünyanın Kalp ve Damar Hastalıklarını önleme odaklı en büyük kongresi EuroPRevent 2016, gelecek yıl 5-7 Mayıs'ta İstanbul'da, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çetin bir rekabetten başarıyla çıkarak bu önemli Kongreyi İstanbul’a getirmeyi başardık.

Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC)’ne bağlı altı birlikten European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (EACPR), kurulduğu 30 Ağustos 2004 tarihinden beri Kardiyovasküler sağlık, birincil ve ikincil korunma eğitim, araştırma, uygulama ve politikalarında mükemmelliği geliştirmek için çaba gösteriyor.

TKD olarak; hem kuruluşu için, hem de kurulduktan sonra içtenlikle paylaştığımız ana amacını gerçekleştirmek üzere çaba gösterdiğimiz EACPR’ın kongresini ülkemizde ilk kez yapmanın bir ayrıcalık olduğunu; ülkemizde yetersiz olan hastaneden çıktıktan sonraki ikincil korunma ve öncesindeki birincil korunma politikalarına etkisi olacağını düşünüyoruz.

Dünyanın her ülkesinden bu ortak amacı paylaşan 2.000’i aşkın kardiyoloji uzmanı bilim insanının 3 gün boyunca alanlarındaki son bir yılın gelişmelerini sunup tartışacakları, 1.000’i aşkın bildiriyi ele alacakları 2016 Kongresini bugüne kadar gerçekleştirilenlerin hepsinden daha üstün ve unutulmaz kılmayı hedefliyoruz. Sizi de, bu heves ve heyecanımızı paylaştığınız inancıyla, yeni bir büyük başarıya birlikte imza atmaya bekliyoruz. Hala yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz; bunları da yine sizinle birlikte başarma azmine, heves ve heyecanına sahibiz.

Europrevent’in endüstri sponsorluk dosyası için tıklayınız. Sizden en büyük beklentimiz, hekim katılımı açısından destek olmanızdır. Daha önce yapılan kongrelere göre Türkiye’nin farkını bu şekilde vurgulayabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca bu denli önemli bir etkinlik Türkiye’ye gelmişken mutlaka Türk Hekimleri de yararlansın arzusundayım.

Aşağıda bilimsel programdan bazı oturum örnekleri var, program kesinleşince sizlerle paylaşacağız.

What happens after ACS:how to rehabilitate? or Is there life after ACS?

• What can be done for lifestyle?
• Which antiplatelet, when?
• How long and how strong to go with antiplatelets
      o Can we get patients to adhere to medications?

Atrial fibrillation and stroke prevention

• Can we prevent the development of AF? EACPR consensus paper
• When do we prefer NOACs?
• How do we manage AF in CAD
       o How not to bleed during treatment

Hot issues in pulmonary hypertension

• Can exercise training help these patients?
• What do the new guidelines bring?
• Can we prevent CTEPH
       o New modalities to treat CTEPH

ICCR Session

Hazırlıklara şimdiden başlayalım; 15 Ağustos 2015’te hazır olacak Sponsorluk Dosyasını ilk inceleyecek, olanakları ilk değerlendirecek bizler olalım. Çünkü tüm tahsis kararları, başvuru sırasına bağlı olacak.

Farkımızı ortaya koymak için el birliğiyle hazırlanmak dileği ve saygılarımla.

Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu
Başkan