TKD YAYINLARI

Avrupa Kalp Yetersizliği Kongresi'ne bildirinizi gönderdiniz mi ?

tkd.org.tr




ESC’ye bağlı, Kalp Yetersizliği Birliği (HFA) tarafından 17-20 Mayıs 2014’te Atina’da yapılacak Avrupa Kalp Yetersizliği 2014 Kongresine bildiri özeti gönderme süresi 14 Ocak 2014’te dolacaktır.

Kongreye Türkiye'den gönderilecek bildiriler için özel bir değerlendirme yapılacağı ve farklı bir sunum platformu oluşturulacağı, ayrıca Olgu sunumlarının da kabul edileceği bildirilmiştir.

İlk defa Dünya Akut Kalp Yetersizliği Kongresinin de yapılacağı toplantıda, korunmadan cihaz tedavisine kadar pek çok alanda kalp yetersizliğiyle ilgili son gelişmeler ve yenilikler ele alınacaktır. Ayrıca, kongre, klinik araştırmaların sunulacağı, uzmanları ile tartışılıp fikir alışverişinde bulunulabileceği bir ortam oluşturuyor.

Kongre Bilim Kurulu Türk kardiyologlarını özellikle bilimsel programa destek olmaya ve klinik araştırmalarını ve İlginç Olgu Bildirilerini göndermeye davet ediyor. İlginç Olgu Bildirileri de poster bildiri sunumu için kabul edilecektir.

Bildiri gönderimi 14 Ocak 2014’e dek adresine yapılabilecektir. Kabul edilen bildiriler için Kongre Bilimsel Komitesi tarafından resmi Kabul Yazısı Şubat 2014’de email ile gönderilecek ve Impact faktörü 5.3 olan European Journal of Heart Failure dergisinde yayınlanacaktır.

Ayrıca, kabul edilen bildirilerini kendileri sunacak olan araştırmacılar arasından

  • Birincilere 1000 €,
  • İkinci ve Üçüncülere 250’şer € ödül ile
  • Her üçüne 400 € seyahat desteğini içeren

Genç Araştırmacı Ödülleri ile Hemşire Araştırmacı Ödülleri de verilecektir. Genç Araştırmacı Ödülleri için adayların 20 Mayıs 1978’den sonra doğmuş olmaları gerekmektedir. Hemşireler için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.

2013’te Lizbon’da yapılan Kalp Yetersizliği Kongresine 1500’ü aşkın bildiri gönderilmiş, 4000’in üzerinde hekim ve hemşire katılmıştı. Türk Kardiyoloji Derneği Kalp Yetersizliği Çalışma Grubu ile HFA arasında giderek artan işbirliği çerçevesinde, böylesine önemli bir kongrede, Türkiye’nin hakettiği oranda temsil edilmesi, aktif olarak bilimsel programda yer alması ve kalp yetersizliği alanında bilimsel potansiyelini ortaya koyması açısından önemli bir fırsat yaratacaktır.

Başarı dilekleri ve saygılarımla.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol
Genel Sekreter