TKD YAYINLARI

TKD, ACC 2017 Kongresi’nde Başarı ile Temsil Edildi

tkd.org.tr




ABD Washington’da yüksek bir katılımla gerçekleşen 66. ACC kongresinde ülkemiz başarı ile temsil edildi.

*ACC kongresinde bu yıl TKD-ACC-Brezilya Kardiyoloji dernekleri ortak oturumunda ana konu başlığı ‘Emerging Issues in CV disease Management: Perspectives from the Brazillian Society of Cardiology, Turkish Society Cardiology and American College of Cardiology’ idi. Oturumda Dr. C. Michael Valentine, Dr. Roberto Kalil-Filho ve Dr. Oktay Ergene Oturum Başkanlığı yaparken, TKD adına Dr. Lale TokgözoğluSecondary Prevention in Europe and Turkey: What did we learn from the Study?’  ve  Dr. Meral Kayıkçıoğlu ’Familial hypercholesterolemia in Turkey’ başlıklı konuşmaları yaptılar.

*Dr. Bülent Görenek kongrede ‘Stroke and Atrial Fibrillation: Innocent bystander or essential ingredient" oturumunda başkanlık görevini üstlenirken Dr. M. Birhan Yılmaz, ACC ile eş zamanlı gerçekleştirilen 9. Orta Doğu KV konferansının Kalp yetersizliği oturumunda “The role of imaging in the diagnosis and management of HFPEF” başlıklı konuşmayı yaptı.

 *ACC kongresinde bu yıl 12 posterimiz sunuldu. Bu posterlerden 2 tanesi Orta-Doğu Ülkelerinin posterleri arasında en yüksek puanları alarak ödüle layık görüldüler. Birincilik ve ikincilik ödüllerini Dr. Serdar Küçükoğlu ve arkadaşlarıSurvival Analysis From THALES Study, A Large Nation-Wide Registry on Pulmonary Arterial Hypertension Associated With Congenital Heart Disease’ başlıklı ve Dr. Tolga Yaylalı ve arkadaşları Decreased Erythrocyte Deformability And Increased Erythrocyte Aggregation In Patients With Pulmonary Hypertension’ başlıklı çalışmaları ile eşit puan alarak paylaştılar.

 *ACC kongresinden önemli bir haber de üyelerimizden Dr. Mehmet Özkan ve ekibinin yaptığı çalışmalar sonucunda ACC Kapak Hastalıkları kılavuzunun 2017 güncellemesinde yer almaları idi.  Kılavuzda 6 farklı makaleleri kaynak gösterilen Dr Özkan ve ark, protez kapak trombozunda düşük doz yavaş trombolitik infüzyon tedavisinin Sınıf I, kanıt düzeyi B  endikasyona  yükselmesini sağlamışlardır.