TKD YAYINLARI

Ülkemizde bulunmayan ucuz ama can kurtaran yaşamsal ilaçların yurt dışından düzenli ve sürekli sağlanmaları konusunda Bakanlık açıklaması

tkd.org.tr




Sağlık Bakanlığına 16 Ocak tarihinde ülkemizde bulunmayan ucuz ama can kurtaran yaşamsal ilaçların acilen düzenli ve sürekli sağlanmaları konusunda yazdığımız yazıyı ve 17 Şubat 2014’te Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman tarafından verilen cevabı web sitemizde bilginize sunuyoruz.

Gelen yazıda özetle şöyle denilmiştir:

Kurumumuza ilettiginiz yazınızda yer alan ilaçlardan "İsoptin ampul, Rythmonorm ampul ve Mexitil tablet" isimli ilaçlan, hastanelerin yurt dışından Türk Eczacıları Birliği (TEB) vasıtayla toplu temin etmesine Kurumumuzca izin verilmektedir. "Digoksin ampul" isimli ilaç Türkiye de mevcut olup yurt içinden temin edilebilmektedir. "Norpace ampul" isimli ilaç Kurumumuz onayı alınmadan yurt dışından temin edilebilecek ilaçlar listemizde olup TEB vasıtayla hasta bazında yurtdışından temin edilebilmektedir. "Langacor ve Quinicardin" isimli kinidin etkin maddeli ilaçlar ise doktorların hastaları için endikasyon dışı ilaç kullanımı başvurusu yapmaları halinde yurt dışından TEB vasıtasıyla temin edilebilmektedir. Aynı zamanda Kurumumuzun Bilimsel Komisyonu tarafından verilen uygıınlıık kararı ile hastanelerin yurt dışından TEB vasıtayla bu iki ilacı toplu temin etmesine Kurumumuzca izin verilmektedir.

Yurt dışında bulunan ilgili ilaçların yurt içinden de temin edilebilmesi için firmalarca Kurumumuza yapılacak olan başvurular değerlendirilecektir.

Eksikliğini çekebileceğiniz yaşamsal ilaçlarla ilgili satın alma işlemlerinizi bu çerçevede düzenleyebilmeniz için dikkatinize sunuyorum.

Başarı dilekleri ve saygılarımla.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol
Genel Sekreter