TKD YAYINLARI

ESC 2014 Avrupa Kardiyoloji Kongresi'ne bildirinizi göndermek için son hafta

tkd.org.tr




Bu yıl 30 Ağustos-3 Eylül’de Barselona’da düzenlenecek olan ESC Avrupa Kardiyoloji Kongresi 2014 için

  • Bildiri Özeti gönderme süresi 14 Şubat’ta,
  • 36 yaşından genç hekimlerin Klinik Olgu gönderme süresi 1 Mart’ta bitiyor.
  • Hot Line, Klinik Çalışma ve Kayıt Sistemi Güncellemelerinizi 15 Mart-1 Mayıs arasında gönderebilirsiniz.

Bildiri Özetlerinin sonuçları Mayıs başında açıklanacak ve kabul edilenlerin oturumları da ESC Kongre web sitesinden duyurulacak. Ayrıca tüm bildiriler Kongreden bir hafta önce ESC web sitesinden ve mobil telefon uygulamalarından erişime açılacak.

Erken Kayıt avantajlarından yararlanmak isteyen katılımcıların 31 Mayıs’tan önce kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor.

Bildiğiniz gibi, FESC unvanına sahip olanlar ESC 2014 Kongresine bedelsiz kayıt yaptırabilecekler; Kongre boyunca özel FESC Salonundaki olanaklardan yararlanabilecekler. Yeterlilik Belgesine sahip kardiyologların FESC başvuruları için gereken destek mektupları, isteklilerin başvurusu üzerine TKD Merkezinde hazırlanıyor.

36 yaş altındaki genç uzmanlar ve kardiyoloji asistanları için 2014 Kongresinde de özel oturumlar, bildiri ve klinik olgu gönderme olanakları ile ödüller devam ediyor. Bunlardan yararlanabilmek için, yazarların bildiri ve klinik olgu gönderirken özellikle Young Investigator Awards adayı olduklarını da belirtmeleri gerekiyor. Finalistler 1000 Avro, birinci seçilenler 2000 Avro ödül kazanacaklar.

Hemşireler ve Teknisyenlerin finalistlerine 500’er Avro, birincisine ise 3500 Avro ödül verilecek.

Temel Bilimler alanında bildirisi kabul edilecek olan 35 yaş altındaki hekimler Kongre kayıt bedeli ödemeyecekler.

Şimdiye dek hiç ESC Kongrelerine Bildiri göndermemiş ve hiç katılmamış olan 35 yaşından gün almamış genç uzman ve kardiyoloji asistanı üyelerimizden yine daha önce duyurduğumuz ölçütlere en çok uyan 25 genç hekim üyemize de ESC 2014 Barselona Kongresine bedelsiz kayıt olanağı ve içlerinden 4’üne TKD tarafından ulaşım ve konaklama desteği sağlanacaktır.

2013 ESC Kongresinde seçilen Moderated Poster sahipleri de 2014 Kongresine kayıt bedeli ödemeden girecek. Bu yılın başarılı “Moderated Poster” sahipleri de 2015 Kongresi için aynı olanağı elde edecekler.

ESC 2014 Kongresiyle ilgili ayrıntılı bilgi adresinden alınabilir.

Tekrar anımsatır, başarılar dilerim.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol
Genel Sekreter