TKD YAYINLARI

29 Eylül Dünya Kalp Günü Etkinlik Programımız

tkd.org.tr




Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Eylül Dünya Kalp Günü’dür. Yaşamımızın güvencesi olan kalbimizin sağlığına dikkat çekmek her geçen gün daha da büyük önem kazanıyor. Kalp ve damar hastalıklarının çok büyük bölümü uygun yaşam tarzı değişiklikleri ve düzeltilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla önlenebilmektedir.  

  • kalp dostu besinler tüketerek
  • hareketli yaşayarak
  • tütün, sigara ve içkiden uzak durarak
  • fazla kilolarımızı vererek
  • sağlık kontrollerimizi zamanında yaptırıp hekim önerilerine uyarak

bu hastalıklardan ileri yaşlara dek korunmak elimizde.

İşte bunlara dikkat çekmek amacıyla, bu yıl

  • Akut Koroner Sendrom’a bağlı ölüm oranının Avrupa ortalamasının çok üzerinde olduğu ülkemizde, kalp krizine karşı farkındalık yaratmak için Türk Kardiyoloji Derneği olarak büyük bir projeye imza atıyoruz ve daha sağlıklı bir toplum için “Artık Kalpler Susmasın” diyoruz. Aynı zamanda, proje kapsamında sosyal medyada yeni bir sağlık hareketini de başlatacağız. Kampanya yüzümüz Arda Türkmen yarından itibaren herkesi, sevdiklerine kalp dostu bir günlük görevler vermeye ve bu videoları #artikkalplersusmasin hashtag’i ile Instagram ve Facebook’ta paylaşmaya davet edecek. Paylaşılan videolar arasından derneğimizin yönetim kurulu üyelerinden oluşan jüri tarafından seçilecek en yaratıcı 5 videonun sahibi Arda Türkmen ile kalp dostu sağlıklı bir yemek yeme şansı yakalayacak.
  • 29 Eylül’de İstanbul’da Basın Toplantısı yapacağız. Basın toplantımız aynı zamanda yarın saat 10.00’dan itibaren dernek web sitemiz www.tkd.org.tr ile Türk Kardiyoloji Derneği Facebook hesabımızdan canlı olarak yayınlanacaktır. Dileyen üyelerimiz basın toplantımızı canlı olarak buradan izleyebilirler.
  • 2 Ekim günü saat 10.00’da İstanbul’da ve birçok kentimizde “Durma, Hareket Et; Kalbin İçin Pedalla” etkinliğini yapacağız. İstanbul’da saat 10.00’da Yenikapı’da miting alanında buluşup hep birlikte Pedallayacağız.  

 “Kalbini dinleyen”, kalbine değer veren her yurttaşımızı etkinliklerimize katılmaya, duyurmaya, kendinin ve çevresindekilerin kalplerini korumaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Prof. Dr. Mahmut Şahin Prof. Dr. Engin Bozkurt
Başkan Genel Sekreter

 

TKD Basın Bülteni