TKD YAYINLARI

2011 bitmeden Avrupa Perkütan Kardiyovasküler Girişimler Birliği (EAPCI)'ne üye olalım!

tkd.org.tr


Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz gibi, Türk kardiyologları Girişimsel Kardiyoloji alanında Avrupa'nın ve dünyanın en deneyimli uzmanları arasındadır; çünkü bu yöntemin ilk uygulandığı ülkelerden biri Türkiye'dir ve bu nedenle birçok ülkeden hastalar da girişimsel işlemler için Türkiye'ye gelmeyi tercih etmektedir.

Bu özelliğimizle yöre ülkeleri arasında da öncü rolümüz kabul edilmekte ve çevre ülkelerin kardiyologları hem toplantılarımızı ilgiyle izlemekte hem de kendilerine girişimsel kardiyoloji uygulamaları konusunda eğitim vermemiz için yoğun isteklerde bulunmaktadır.

Hızla gelişen ve kendine yeni uygulama alanları bulan bu konunun Kardiyoloji Yan Dalı olarak kabulü tüm dünya tıp uzmanlık eğitiminin de gündemindedir ve yakın bir gelecekte Türkiye'de de bu gerçeğin kabul edileceğini umuyor, bunun için yoğun çabalarımızı sürdürüyoruz.

TKD'nin en kalabalık grubu da hep Girişimsel Kardiyoloji olmuş; TKD Girişimsel Kardiyoloji Birliği'nin oluşumu da bu gelişmelerin sonucunda gündeme gelmiştir.

Geçen yıl dünyanın bu alanda en saygın örgütlerinden SCAI ile birlikte, örgütün ABD dışındaki ilk ortak toplantısını biz İstanbul'da gerçekleştirdik.

SCAI'ın yanı sıra TCT ile birlikte TCT Mediterranean'ı da tek yıllarda Türkiye'de, çift yıllarda TKD'nin de aktif katılımıyla Yunanistan'da yapacağız.

Ne var ki, yurt dışından bakıldığında görülen bu gücümüzü uluslar arası platforma taşımak için gereken enerji ve girişkenliği üyelerimizin bu güne dek ancak küçük bir bölümü göstermiştir.

Oysa Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC)'nin beş bağlı birliğinden Avrupa Perkütan Kardiyovasküler Girişimler Birliği (EAPCI)'ne üye olmak için herhangi bir ödenti ödenmesi de gerekmemektedir. Tek yapılması gereken, http://www.formstack.com/forms/escardio-eapci_membership_form adresindeki başvuru formunu doldurmak ve bu forma kısa bir özgeçmiş eklemektir.

Haydi, hep birlikte, Girişimsel Kardiyoloji alanındaki birikim ve gücümüzü EAPCI'ye de taşıyalım. Öncülerinden ve eğitimcilerinden olduğumuz bu alanda hak ettiğimiz ağırlığa -bu yıl bitmeden- erişelim.

2012'ye EAPCI içinde Türk Girişimsel Kardiyolojisinin gerçek gücünü göstererek girelim.

Başarı dilekleri ve saygılarımızla.

 

Prof. Dr. Mehmet Aksoy
TKD Genel Sekreteri 
Prof. Dr. Muzaffer Değertekin
TKD Girişimsel Kardiyoloji Birliği Başkanı